що нам потрібно: 🍛рослинний фарш від @meetnotmeat.com.ua - 240 гр 🍛квасоля червона консервована - 1 банка 🍛помідори рублені у банці - 1 шт 🍛морква -1 шт 🍛стебло селери (не обов‘язково) - 2 штуки 🍛перець – 1 шт. 🍛цибуля - 1 шт. 🍛часник - 3 зубчики 🍛петрушка свіжа - 1 пучок 🍛Чилі червоний, кумін, кориця (мелені), сіль, чорний мелений перець - за смаком 🍛олія для смаження
спочатку підготуємо овочі. цибулю, селеру, часник і моркву потрібно почистити і дрібно нарізати. перці розрізаємо навпіл, видаляємо насіння і ріжемо смужками. розігріваємо сковороду, додаємо олію та висипаємо наші овочі. до них відразу додаємо спеції - чилі, кумін, корицю, сіль та перець. обсмажуємо все 5-6 хвилин, помішуючи лопаткою.
засипаємо квасолю, заздалегідь злив рідину з банки. потім додаємо помідори та рослинний фарш, розминаємо його лопаткою. обов‘язково наливаємо трохи води в банку від помідор аби викороститати сік, що залишився на стінках банки і вливаємо теж в скороду.
прикриваємо кришкою та чекаємо, коли соус закипить. зменшуємо вогонь до і залишаємо томитися на плиті приблизно півгодини, періодично помішуючи.
наприкінці знімаємо кришку та готуємо ще 10 хвилин. якщо соус буде надто густим, додайємо ще півсклянки води. на прикінці додаємо нарублену петрушку та перемішуємо. гарячий чилі кон карне подаємо на стіл. найсмачніше — з розсипчастим рисом та кукурудзою!